Yoder Faq

 1. Waar staat de naam Yoder voor?
  Yoder is de naam van een plaats bij Hutchinson in Amerika. Yoder is een amish naam, maar Yoder smokers is niet amish. Namen van smokers als Kingman zijn vernoemd naar plaatsen in de buurt van Hutchinson.
 2. Wat is een pellet?
  Een pellet is een korrel van 2 cm lang en 5 mm in doorsnede gemaakt van geperst hout. Dit is zuiver hout omdat het voor koken gebruikt wordt. Pellets zijn er in verschillende smaken als appel, kers, pecan en hickory. De laatste 2 zijn sterker dan eiken. Pellets worden gebruikt in bijvoorbeeld de YS 480 Smoker. Elke pellet-soort geeft een andere smaak af aan het vlees.
 3. Waarom spreken jullie ook over smokers en niet alleen over barbecues?
  Een barbecue is eigenlijk het grillen van vlees op direct vuur. Smoken is roken waarbij het vuur indirect is en de rook en warmte van dat vuur hun werk doen. Het vlees komt dan dus niet in direct contact met open vuur.
 4. Welke modellen kunnen binnen in een keuken geplaatst worden?
  De YS480, YS640 en de YS1500 kunnen prima in een keuken geplaats worden.
 5. Hoe onderhoud je een Yoder smoker?
  De smoker moet voor ieder gebruik onderhouden worden door de as te verwijderen en de roosters te borstelen met een koperen borstel. Het vet moet regelmatig van de hitteverdeelplaat geschept worden en vervolgens worden afgevoerd.Bij de pellet smokers moeten de roosters geborsteld worden en het bakje waarin de pellets verbranden moet worden geleegd. Eventueel vet kan ook direct uitgeschept worden.Yoder smokers en pellet grills hebben een bakje aan de buitenzijde hangen waarin zich vloeibaar vet verzameld. Deze moet regelmatig geleegd worden.
 6. Hoe stook ik de smokers op hout/houtskool?
  Begin met kolen en maak een vuur aan een van de lange zijden van de firebox. De lucht moet langs het vuur kunnen. Nadat de kolen goed branden kan er hout toegevoegd worden, b.v. Eiken. Laat een houtblok tegenover het vuur vast voorverwarmen voor hem te gebruiken. Houd het vuur niet te groot. De smoker bij voorkeur zonder blokjes of vloeistoffen aansteken want dit geeft smaak af en vloeistoffen zijn bovendien vluchtig en dus onveilig. Gebruik liever een looftlighter.
 7. Is de garantie echt levenslang?
  De garantie op de stalen delen is inderdaad levenslang. Op de elektronica in de pelletsmokers zit een garantie van 2 jaar. Dit geldt ook voor de meters.
 8. Zijn er dealers in Nederland en zo ja, waar?
  Binnenkort vindt u hier een overzicht van onze dealers in Nederland en Belgie.
 9. Kan ik mijn Yoder online bestellen?
  Ja dat is zeker mogelijk. Dit kan zowel bij de dealer als op deze site.
 10. Kan ik een Yoder ook huren of leasen?
  Leasen en huren behoren tot de mogelijkheden. Huren is in de meeste gevallen met bediening.
 11. Kan mijn smoker of pelletgrill buiten staan?
  Ja dat is mogelijk als je de hoes gebruikt die bij te bestellen is.